Over uitzenden

Ga je bij één van onze opdrachtgevers werken, dan krijg je een uitzendcontract. Deze is verdeeld in drie verschillende fasen: A, B en C. Hieronder vind je hier meer uitleg over.

Fase A

Je zit in fase A zolang je minder dan 78 weken voor Impact Personeel hebt gewerkt. Elke week waarin je werkt telt mee voor de opbouw van alle fasen. Het aantal uur is onbelangrijk. Je kunt iedere keer een nieuwe opdracht aangaan bij uiteenlopende opdrachtgevers. Als je 26 weken of langer niet naar een opdrachtgever uitgezonden wordt, dan begint de telling van 78 weken weer opnieuw. In fase A kunnen contracten met het uitzendbeding worden gesloten. Dit houdt in dat als de opdracht eindigt, ook jouw contract met het uitzendbureau eindigt. Jij kunt vanzelfsprekend altijd aangeven dat je nog verder wilt werken voor het uitzendbureau. Impact Personeel gaat dan op zoek naar een andere passende baan.

Fase B

Heb je fase A voltooid en blijf je werken voor Impact Personeel? Dan kom je in fase B. Ook als je er even tussenuit gaat, maar binnen 26 weken weer wordt uitgezonden via Impact Personeel, dan zit je in fase B. Fase B duurt maximaal twee jaar of acht contracten. De duur van de contracten is aan Impact Personeel om te bepalen. Als je in fase B langer dan 13 weken niet wordt uitgezonden, dan begint de telling van fase B opnieuw. Word je 26 weken of langer niet meer uitgezonden, dan begint de telling van fase A opnieuw.

Fase C

Heb je fase B voltooid en blijf je werken voor Impact Personeel, dan kom je in fase C. Ook als je er even tussenuit gaat. Wanneer je binnen 13 weken weer wordt uitgezonden via ons uitzendbureau, dan kom je in fase C. In fase C wordt er een contract gesloten voor onbepaalde tijd. Een contract voor onbepaalde tijd kan natuurlijk ook beëindigd worden. Hierop zijn wettelijke vereisten van opzegging van kracht via het UWV of via de kantonrechter. De opzegtermijn voor de uitzendkracht en Impact Personeel betreft één maand. Wanneer je na de beëindiging van fase C meer dan 13 weken maar minder dan 26 weken niet voor ons hebt gewerkt, dan ga je terug naar het begin van fase B. Heb je 26 weken of langer niet gewerkt voor Impact Personeel, dan val je terug naar het begin van fase A.

Vind vandaag nog jouw droombaan. Ga naar de vacaturebank >>
OTYS Recruiting Technology PXL Communicatie